Milieu & Veiligheid

Zowel Quantico als Quinttra gaan voor ecologisch en milieuvriendelijk ondernemen. Onze vloot bestaat uit vrachtwagens met euro 6 motoren. Enkele van onze voertuigen rijden op LNG.

Het gebruik van aardgas in de tanks vermindert de CO2-uitstoot met 15-20 procent. Tevens biedt de LNG technologie ook een geluidsreductie in de aandrijflijn.

Anderzijds bestaat er reeds de mogelijkheid om onze voertuigen te laten rijden op HVO (Hydrogenated Vegetable Oil), een synthetische diesel van de nieuwste generatie.

Op deze manier proberen wij ook ons steentje bij te dragen aan een groenere transporttoekomst. Het Fuel Fighter programma van Scania past dan ook precies in onze strategie.

Onze lichte vrachtwagens rijden ook allemaal op CNG.

Bij de aankoop van nieuwe voertuigen houden we steeds rekening met het veiligheidsaspect. Standaard zijn de voertuigen uitgerust met Retarder en Cruise control.

In functie van de inzetbaarheid van hun voornaamste activiteit wordt er gekeken welke bijkomende zaken van toepassing kunnen zijn zoals: Advanced Emergency Braking, Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control & Cruise Control Active predicition

Zowel trekkers als opleggers worden standaard met extra werkverlichting en zwaailampen uitgerust.

%d bloggers liken dit: